1000-й урок з безпеки провели волонтери ДТЕК Дніпровські електромережі для школярів

Абетка електробезпеки для школярів. Де запускати повітряних зміїв і ловити рибу, що робити, якщо обірвало дроти, і куди дзвонити, якщо на трансформаторній підстанції немає замка. Енергетики ведуть спеціальні заняття в школах області, – вчать хлопців, як безпечно використовувати електрику.

31 з половиною тисяча школярів Дніпропетровщини побували на «уроці електробезпеки» з початку навчального року. На кожному з тисячі занять енергетики-волонтери розповідали головні правила безпечної поведінки з електрикою. Мокрими руками розетки не чіпати, від трансформаторів триматися подалі, – ці правила учні тепер знають на відмінно. А ще – не запускати дрони біля високовольної ліній і не підходити до впав проводу. А в будь-яких незрозумілих ситуаціях – кликати дорослих.

«ДТЕК дбає про майбутнє України – щоб енергія, яку ми поставляємо, була не тільки надійною, але і безпечною. Електрика – це благо цивілізації, без якого сучасна людина вже не може уявити свого життя. Як зробити так, щоб воно приносило тільки користь, а не лихо, – ми розповідаємо і показуємо школярам. Такі уроки – це наш внесок в їх виховання, підготовку до дорослого життя », – говорить керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Дніпровські електромережі Олексій Носов.

Роздають на заняттях й журнал «Поради Лампочкіна» з яскравими картинками та цікавими історіями. Журнал спеціально підготували експерти компанії, щоб доступно і цікаво розповісти дітям, як поводитися з електрикою.

Батьків і педагогів фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі теж просять розповідати дітям, чому не можна влізати на опори ліній електропередачі, в підвали будинків, де знаходяться комунікації. А якщо побачать обірвані дроти, пошкоджені електроопори, відкриті електроустановки або трансформаторні підстанції, повідомляти в контакт-центр ДТЕК Дніпровські електромережі по телефону (056/066/067) 790 99 00. Важливо, щоб до приїзду аварійної бригади ніхто не наближався до таких ділянок. Це дозволить убезпечити життя і здоров’я не тільки дітей, а й дорослих!

Проекту «Енергетика – дітям» – вже майже 7 років. Волонтери ДТЕК Дніпровські електромережі провели понад 8 тисяч подібних уроків, де просто та доступно розповідають дітям правила енергобезпеки.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.
Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу здійснюють операційні компанії.
Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля — 27,7 млн тонн, видобуток природного газу — 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год забезпечили станції відновлюваної енергетики; передавання електроенергії мережами — 43,2 млрд кВт∙год.
Входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.
Додаткова інформація: https://dtek.com/ua/
Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/uk/

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?