Життєво необхідна допомога: ДТЕК разом з Фондом Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ Луганщині

ДТЕК15 червня 2020

ДТЕК разом з Фондом Ріната Ахметова закупив і передав лікарням Луганщини чотири апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) Amoul Т7. Сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих коронавірусом. Це перша партія ШВЛ, яка йде на потреби лікарень області.

Життєво необхідна допомога: ДТЕК разом з Фондом Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ  Луганщині

Потребу Луганської області  в обладнанні визначено представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади. Чотири ШВЛ розподіллено між Рубіжанською центральною міською лікарнею та Старобільським районним медичним об’єднанням.

«Наразі дуже важливо згуртуватися, щоб подолати пандемію та рятувати людські життя. Саме так ми співпрацюємо з великим бізнесом. Завдяки Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК ми вже отримали 30 тис експрес-тестів, захисні костюми та, нарешті, апарати ШВЛ, яких просто дефіцит у світі», - прокоментував Сергій Гайдай, очільник Луганської області.

Апарати ШВЛ Amoul Т7 – висококласні та прості у використані, що в значній мірі виключають людський фактор. Завдяки цьому апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якій лікарні України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта та вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

Медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів».

«Сьогоднішня ситуація з COVID-19 потребує акумуляції ресурсів та підтримки регіонів, де працює бізнес ДТЕК. Великий та відповідальний бізнес має  бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Фонд Ріната Ахметова спрямував 300 млн грн на забезпечення українських лікарень необхідним обладнанням та захистом у боротьбі з коронавірусом. Перші 4 апарати ШВЛ для Луганської області вже сьогодні будуть допомагати рятувати життя тим, хто отримав ускладнення. Ми щиро дякуємо медикам за те, що вони наполегливо кожного дня працюють, щоб лікувати наших громадян. І ДТЕК, як бізнес який взяв зобов'язання підтримувати розвиток регіону, буде всіляко сприяти найшвидшому подоланню епідемії», - розповів директор ДТЕК Луганська ТЕС Борис Сафронов.

Фонд Ахметова разом з ДТЕК  надають системну допомогу країні в модернізації української системи охорони здоров’я та підвищенні фахового рівня медиків. Щоб медичний персонал мав необхідні знання та навички для ефективно використання апаратів ШВЛ, наприкінці травня 2020 року Фонд Ріната Ахметова спільно з Міністерством охорони здоров’я та Асоціацією анестезіологів України провів онлайн-конференцію для лікарів, на якому провідні експерти МОЗ ділилися з лікарями державних медзакладів передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ. Понад 800 медиків з усієї України взяли участь в онлайн-навчанні. Зокрема і лікарі Луганщини.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК