Захистити тих, хто захищає нас: 8 тисяч експрес-тестів на виявлення коронавірусу для лікарів швидкої допомоги Львова та Івано-Франківська передали ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова

ДТЕК07 Травень 2020

ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали Львівському та Івано-Франківському обласним центрам екстреної медичної допомоги понад 8 000 високочутливих експрес-тестів. Ці тести допоможуть вчасно діагностувати хворобу у тих, хто стоїть на передовій боротьби країни з корона вірусом - медиків бригад швидкої допомоги.

Під час пандемії саме лікарі швидкої допомоги, опинилися в найбільш уразливій групі ризику. Саме тому Фонд Ріната Ахметов разом з ДТЕК прийняли рішення додатково придбати для українських бригад швидкої експрес-тести на виявлення коронавірусу. Тести дають змогу отримати результат аналізу за 15 хвилин. Сьогодні тести - це найшвидший спосіб виявити зараження та зупинити епідемію. Чутливість цих тестів 99%, а точність – 87%.

Сьогодні більше 4,5 тисяч тестів передали обласному центру екстреної медичної допомоги у Львові та 3,4 тисячі тестів аналогічному центру в Івано-Франківську.

«Важливо допомагати тим, хто допомагає українцям боротися з хворобою  – це українські лікарі. І ми як бізнес, який працює в регіоні розуміємо це. Фонд Ріната Ахметова та ДТЕК закупили додатково для лікарів швидких допомог 20 000 тестів, які будуть розподілені між обласними центрами. Своєчасну діагностику отримають понад 10 тис. медиків, які щодня стикаються з вірусом. Першу партію сьогодні зустріли на Західній Україні, де зафіксовано найбільше випадків зараження. Ми і надалі будемо допомагати у боротьбі з коронавірусом регіонам, де працюють наші підприємства.   - розповіла директор з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна.

У квітні в рамках допомоги Фонду Ріната Ахметова та бізнесів SCM вже було передано 300 000 експрес-тестів лікарням у всіх регіонах України. Зокрема, 40 тис. експрес-тестів отримали лікарі Львівської та Івано-Франківської області.  Ще до пандемії Фонд Ріната Ахметова передав цим областям 19 сучасних швидких допомог.

Ярема Качмар, головний лікар КП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф: «Це для нас значна домопога і ми дуже раді що до цього долучається великий бізнес. Оскільки наші працівники першими стикаються з інфікованими пацієнтами, то найбільше ризикують. Саме тому ми мусимо проводити тестування наших медиків. аби якомога швидше виявляти людей з підозрою».

«У Івано-Франківській області захворюваність на COVID-19 налічує 1055 осіб. Дуже важливо захистити медичних працівників задля того, що вони могли ефективно протидіяти коронавірусній інфекції. Сьогодні ми отримали тести для лікарів швидкої, а у квітні Фонд Ріната Ахметова нам передав 10 тис тестів для опорних лікарень та 12 тис захисних костюмів. Ми переконані, що взаємодія влади, бізнесу та громадськості допоможе подолати нам цю пандемію,» - розповіла радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Леся Крутик

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК