меню

YASNO допоміг бюджетним організаціям заощадити на опаленні 4,7 млн грн.

YASNO допоміг бюджетним організаціям заощадити на опаленні 4,7 млн грн.

У цьому році опалювальний сезон закінчився на тиждень раніше звичайного. Це пов'язано не тільки з теплою погодою. Процес відключення теплопостачання у школах і садочках прискорив карантин і необхідність заощаджувати кошти.

Системи опалення в 10 садочках і школах були модернізовані в 2018 році. В опалювальному сезоні 2019-20 рр. компанія YASNO підвищила енергоефективність ще в 17 будівлях садочків, шкіл, лікарень і поліклінік в Києві та Запоріжжі, а також у Київській (Бровари, Сквира) та Донецькій областях (Бахмут, Покровськ, Соледар). Роботи були реалізовані на замовлення відділів освіти міст, самих лікувальних установ та об'єднань територіальних громад у рамках енергосервісних контрактів.

Фахівці YASNO виконали роботи «під ключ»: провели аудит, розрахували енерговитрати і економію. Тепломодернізація включала роботи: від промивки системи опалення, утеплення вікон і фасадів, до часткової заміни інженерних комунікацій, встановлення датчиків температури в приміщеннях будівлі, автоматизацію теплового пункту в залежності від температури зовнішнього середовища, часу доби і днів тижня.

«Інвестуючи кошти, підвищуючи енергоефективність об'єктів, ми створюємо можливість для бюджетних організацій заощаджувати на енергоресурсах та сплачувати за комунальні послуги значно менше. Розрахунки за проектами підтвердилися, і планову економію тепла і коштів забезпечено. Але головне, що тепер дітям, пацієнтам, персоналу, відвідувачам у цих приміщеннях тепло: середня температура взимку плюс 18-22 градусів. Всім, хто хоче зменшити витрати і рахунки за комунальні послуги, варто вже зараз звертатися за допомогою до фахівців. Механізм енергосервісу полягає в тому, що ЕСКО-компанія вкладає кошти в енергоефективні проєкти клієнтів і виконує їх «під ключ», гарантуючи досягнення певного рівня економії енергоресурсів. Якщо економія досягнута — протягом кількох років клієнт оплачує послугу енергосервісу з частини зекономлених коштів», — розповів директор YASNO Efficiency Сергій Чулков.