Якісна вода для містян: ДТЕК Ладижинська ТЕС почистила водозабір на Південному Бузі

ДТЕК06 Грудня 2018

Фахівці ДТЕК Ладижинська ТЕС очистили водозабір, з якого мешканці отримують питну воду. Адже електростанція постачає місту не тільки електро- і теплоенергію, а й воду.

Олександр Наконечний, начальник відділу екології ДТЕК Ладижинської ТЕС, розповідає, що очистки водозабору практикується вже другий  рік поспіль.  Зазвичай, за літо та початок осені у водоймі водозабору ДТЕК Ладижинська ТЕС падає рівень води, і водний басейн забруднюється муловими нанесеннями і рештками водоростів. Це  призводить не лише до погіршення якості питної води для споживачів, а й до псування водонасосів.

Аби забезпечити  безперебійну подачу водопостачання населенню та покращити якість питної води, у листопаді  водозабір почистили за допомогою спеціального земснаряду. Очистка русла водозабору тривала протягом місяця. Результати – значущі: до очищення глибина водойми сягала трьох метрів, після очищення – глибина складає дев’ять метрів.

«Земснаряд арендували у Вінниці, роботу виконували фахівці, які вже не вперше очищують річку Південний Буг. Його використання дасть можливість зменшити заболочування водойми, а відтак -  забезпечить   кращий забір води мешканцям і підприємствам міста», - запевняє Олександр Наконечний.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки перевищили 333 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?