Консолідована неаудійована фінансова звітність ДТЕК Енерго за 6 місяців 2017 року

ДТЕК15 Вересень 2017

Ключові фінансові показники за звітний період: Виторг — 67 831 млн грн Чистий збиток — 1 003 млн грн Капітальні витрати — 3 570 млн грн Сплачено податків — 8 244 млн грн

ДТЕК Енерго оголосив результати неаудованої консолідованої фінансової звітності за 6 місяців 2017 року, які завершилися 30 червня 2017 року.

«Енергетична безпека будь-якої країни базується на власних енергоресурсах і виробництві. В Україні третина електроенергії виробляється з вугілля. У сьогоднішніх умовах ключовим завданням теплової енергетики стало збереження високої частки українського вугілля в паливному балансі електростанцій, — зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. — Компанія сфокусувалася на інвестиційних проектах, які спрямовані на збільшення видобутку газових марок вугілля та переведення енергоблоків ТЕС з антрацитів на цю марку вугілля. Капітальні інвестиції в першому півріччі вже збільшено на 64% до 3,6 млрд грн. Загалом за 2017 рік ДТЕК Енерго планує спрямувати понад 8 млрд грн на потреби виробництва».

Чистий збиток ДТЕК Енерго за результатами 6 місяців 2017 року становить 1 млрд грн.

Компанія перерахувала 8,2 млрд грн до центральних і місцевих бюджетів за січень-червень 2017 року.

Собівартість виробництва в абсолютному значенні зросла на 8%, або 4,4 млрд грн, якщо порівняти із 6 місяцями 2016 року. Це зумовлено як нарощуванням обсягів виробництва, так і зростанням витрат у зв’язку з підвищенням цін на технологічне паливо, обладнання та матеріали, збільшенням транспортних і логістичних витрат.

За 6 місяців 2017 року капітальні інвестиції зросли на 64%, або 1,4 млрд грн, проти аналогічного періоду 2016 року. Компанія інвестує в розвиток газових марок вугілля — збільшення видобутку й розширення використання в тепловій генерації, що в перспективі знизить потребу в імпортному вугільному ресурсі. Компанія планує 2017 року перевести два енергоблоки ДТЕК Придніпровської ТЕС з антрацитових марок вугілля на газові.

ДТЕК Енерго продовжував працювати в умовах високої заборгованості ДП «Енергоринок» за електроенергію, відпущену тепловими електростанціями. Станом на 30 червня 2017 року, сумарна заборгованість із початку року приросла на 10,2% і сягнула 7,4 млрд грн.

Примітка

1)              Фінансовий звіт ДТЕК ENERGY B.V. за 6 місяців було подано до Національного сховища (National Storage Mechanism) і доступний за посиланням: www.Hemscott.com/nsm.do.

2)              Фінансовий звіт також було направлено до FCA (Управління нагляду за наданням фінансових послуг споживачам).

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?