Топ-5: головні події 2018 року від ДТЕК Київські електромережі

ДТЭК03 Январь 2019

Нові електромережі, безпілотні літальні апарати і Digital-технології в спілкуванні з клієнтами - ДТЕК Київські електромережі підбив підсумки 2018 року. Представляємо топ-5 найцікавіших подій:

1) Новий потужний енергоміст для центра Києва

ДТЕК Київські електромережі в листопаді 2018 почав перший етап будівництва високовольтної кабельної лінії для Печерського і Голосіївського районів Києва. Будівництво першої черги проекту ведеться від смт. Хотів (ПС Новокиївська) до м. Теремки (ПС Одеська). Загальна довжина першого етапу - 6,72 км з бюджетом в 315 млн грн. Планується, що перша черга буде введена в експлуатацію у вересні 2019 року, що поліпшить якість постачання електроенергії для Голосіївського району в цілому, і дасть можливість підключення дев'яти нових великих інфраструктурних об'єктів. Серед них ринок сільськогосподарської продукції «Столичний», та житлові комплекси, як вже побудовані, так і ті, що тільки зводяться: Одеський бульвар, Еврика, Затишний, Садочок, Sofia Nova, Нові Теремки, Одеський Бульвар, Atria City та інші. В цілому більше 5 тисяч квартир отримають якісне і надійне електропостачання.

2) Модернізація великого енергетичного вузла на Дарниці

ДТЕК Київські електромережі реалізовує масштабний проект, вартістю понад 130 млн грн, по реконструкції ключового енерговузла Дарницького масиву - підстанції (ПС) «Позняки». Завдяки йому житлові масиви Осокорки, Позняки і вся лівобережна частина столиці в цілому, отримають надійний потужне джерело електроживлення. Модернізація також створить додаткові можливості для приєднання нових споживачів, що дуже важливо в умовах активної житлової забудови району. Перший етап проекту закінчено в листопаді 2018 року - змонтована і запущена комплектна розподільна елегазова установка (КРЕУ) 110 кВ, побудовані і запитані дві кабельні лінії 110 кВ в сторону підстанції «Харківська».

3) Інформація стала доступнішою - з'явилася онлайн-версія карти електромереж Києва

ДТЕК Київські електромережі одним з перших в Україні відкрив геоінформаційну систему: у вересні 2018 стали доступні онлайн карти електромереж. За допомогою геоінформаційної системи (ГІС) будь-яка фізична особа або підприємство може отримати онлайн інформацію про розміщення, рівень напруги, адреси та назви трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів. У 2019 компанія продовжить наповнювати карти ГІС інформацією про доступну і використану потужність на підстанціях, що забезпечить відкритість і простоту підключення до електромереж.

4) Електролінії під контролем дронів

ДТЕК Київські електромережі першим використав для перевірки стану ліній електропостачання  безпілотні літальні апарати (дрони), оснащені сканером, відеокамерою і тепловізором. У липні 2018 році розумна машина обстежила мережі в районі підстанції «Лівобережна». Використання високотехнологічного обладнання допоможе виявити пошкодження до того, як вони приведуть до аварії, і оперативно їх усунути, без відключення енергопостачання споживачів. Результати повітряної зйомки також стануть основою для визначення пріоритетів майбутніх програм з капітального ремонту та інвестицій, мета яких - максимально поліпшити якість надання послуг клієнтам.

5) Понад 7 тисяч клієнтів отримали онлайн-консультацію через Facebook

З початку травня 2018 р. більше 7 тисяч клієнтів скористалися консультаціями з електропостачання на сторінці «ДТЕК Київські електромережі» в Facebook. Це швидко і зручно: в середньому онлайн-консультант відповідає протягом 6 хвилин після звернення клієнта. Також багато клієнтів почали передавати показання електролічильників на 1 число через FB.

У чаті Facebook-сторінки «ДТЕК Київські електромережі» клієнти можуть отримати інформацію з будь-яких питань електропостачання: перевірити інформацію про нарахування та розрахунках, дізнатися терміни відновлення електроенергії, передати показання електролічильника, замовити послугу тощо.

ДТЭК – стратегический холдинг, развивающий бизнес в энергетической отрасли. На предприятиях компании работают 73 тыс. человек. Генеральный директор ДТЭК – Максим Тимченко.
Предприятия ДТЭК ведут добычу угля и природного газа, производят электроэнергию на станциях тепловой и возобновляемой энергетики, поставляют тепло- и электроэнергию конечным потребителям и оказывают энергосервисные услуги. Непосредственное управление производственными предприятиями в каждом из направлений бизнеса осуществляют операционные компании.
Производственные показатели ДТЭК за 2017 год: добыча угля – 27,7 млн тонн, добыча природного газа – 1 655 млн куб. метров, производство (отпуск) электроэнергии – 37,1 млрд кВт∙ч, из которых 637,8 млн кВт∙ч обеспечили станции возобновляемой энергетики; передача электроэнергии по сетям – 43,2 млрд кВт∙ч.
Входит в состав финансово-промышленной группы SCM, акционером которой является Ринат Ахметов.
Дополнительная информация: www.dtek.com
Узнать, какие проекты социального партнерства реализуются в городах деятельности предприятий ДТЭК, и получить подробный отчет о статусе их выполнения вы можете на сайте http://spp-dtek.com.ua/.

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?