Крізь бурю і вітер. Збагачувачі ДТЕК ЦЗФ Добропільська підкорили найвищу точку України

ДТЕК12 лютий 2018

Лютневі вітру і морози не злякали збагачувачів ДТЕК ЦЗФ Добропільська, які в складі експедиції «Перша вершина 2018 г.» піднялися на 2 061 метр над рівнем моря в українських Карпатах. 6 лютого підкорювачі вершин розгорнули на Говерлі прапор збагачувальної фабрики та Укрвуглепрофспілки.

Експедицію на Говерлу * організувала Добропільська громадська організація «Східний вітер». До її складу увійшли 15 осіб. Для того щоб смілива задумка втілилася в життя, потрібна була допомога спонсорів - профспілкового комітету Добропільської центральної збагачувальної фабрики компанії ДТЕК Енерго.

«За останні роки колектив нашої фабрики реалізував кілька важливих проектів, - розповіла директор ДТЕК ЦЗФ Добропільська Надія Судак. - І кожен раз, приступаючи до нового проекту, ми готувалися підкорювати його, як альпіністи підкорюють нові вершини. Тому ми охоче підтримали починання добропільських активістів і фінансово допомогли в організації експедиції для своїх співробітників. Впевнена, такі приклади мотивують людей не тільки активно займатися спортом і вести здоровий спосіб життя, а й прагнути до нових перемог у професійній сфері ».

«Підйом і спуск тривав довгих дев'ять годин. Ми піднімалися по маршруту протяжністю 18 км з перепадом висоти до 1 200 метрів. Гори переховував метровий шар снігу, в обличчя дув обпалюючий вітер, але ми йшли вперед, долаючи не так негоду, скільки самих себе. Коли піднялися на вершину Говерли, довго не могли повірити, що змогли зробити це, - згадує учасник експедиції електрослюсар черговий та з ремонту устаткування ДТЕК ЦЗФ Добропільська Віталій Бабурін. - Дякую профспілковому комітету та адміністрації фабрики за те, що підтримали наше починання і дали можливість випробувати свої сили. Ця перемога надихнула нас на нові звершення! ».

* Говерла - найвища гора та найвища точка на території України. З угорської назва перекладається, як «сніжна гора», тому сніг на вершині лежить навіть влітку. Говерла розташована на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей. Відноситься до хребта Чорногора в Карпатах. Висота гори складає 2061 м над рівнем моря. З 1 жовтня по 1 травня сходження на Говерлу дозволено тільки альпіністам і гірським туристам, так як підйом ускладнюється через погодні умови (сніг, мороз, сильний вітер).

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?