Бізнес Ріната Ахметова об'єднує Україну у боротьбі з коронавірусом: компанії SCM стали партнерами антикризових Штабів на Заході та Сході країни

ДТЕК23 Березень 2020

Компанії ДТЕК, Метінвест та інші бізнеси SCM Ріната Ахметова, а також ФК «Шахтар» стали партнерами регіональних антикризових штабів з боротьби проти епідемії COVID-19 в Донецькій, Луганській, Львівській та Івано-Франківській областях. Ці штаби створені керівниками областей та міст за ініціативою Президента України Володимира Зеленського після його зустрічі з представниками українського бізнесу 16 березня 2020 року. Також бізнеси SCM надають підтримку аналогічним штабам у містах своєї присутності в інших областях. Йдеться передусім про Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області.

Штаби є центрами зосередження зусиль місцевої влади, національних і регіональних бізнесів. Головними завданнями таких штабів стали: боротьба з поширенням коронавірусу, надання допомоги тим, хто отримав ускладнення від COVID-19, зниження ризиків втрати робочих місць українцями, зниження ризику закриття підприємств, особливо — у критично важливих для країни галузях.

Нагадаємо, Рінат Ахметов об'єднав зусилля всіх бізнесів SCM, Благодійного фонду і ФК «Шахтар» задля допомоги Україні в боротьбі з коронавірусом. Раніше Рінат Ахметов за власною ініціативою виділив
300 мільйонів гривен на боротьбу країни з коронавірусом. Фонд Ріната Ахметова закуповує 300 тисяч експрес-тестів для Стабілізаційного Фонду при Президентові України, а також для державних лікарень щонайменше 200 апаратів штучної вентиляції легенів та інше устаткування. Фонд Ріната Ахметова першим долучився до боротьби проти коронавірусу і з 22 лютого траншами передає МОЗ і Національній службі здоров'я засоби індивідуального захисту, експрес-тести та необхідне обладнання.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК