Режим роботи сонячних і вітрових станцій ДТЕК ВДЕ в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19

Зелена енергетика24 Березень 2020

Сьогодні головне завдання ДТЕК ВДЕ - захистити своїх співробітників забезпечити безперервну, надійну роботу вітрових і сонячних електростанцій для зміцнення енергетичної безпеки країни, а також.

Станції ДТЕК ВДЕ виробляють електроенергію з енергії сонця і вітру. Зараз це наша перевага. На відміну від підприємств традиційної генерації, для роботи яких потрібна велика кількість персоналу і безперебійне постачання палива, СЕС та ВЕС можуть безпечно і швидко перейти в режим роботи з мінімальною кількістю співробітників на об'єктах. Під час спеціального режиму відновлювані джерела енергії можуть продемонструвати свій внесок у безпечне та безперебійне енергопостачання українських споживачів завдяки природним енергоресурсам.

Всі операційні завдання продовжать виконувати начальники змін СЕС і ВЕС (одна людина на об'єкті). Такий режим роботи є для ДТЕК ВДЕ стандартним - він раніше застосовувався на вихідних. Тепер він впроваджується протягом усього тижня з посиленням заходів безпеки, щоб мінімізувати контакти людей із зовнішнім середовищем. Інші співробітники станцій переведені на дистанційну роботу.

СЕС і ВЕС ДТЕК ВДЕ продовжать працювати – виробляти «зелену» електроенергію для українських сімей і підприємств – як і раніше.

Ми уважно стежимо за розвитком подій і коригуємо свою роботу, відповідно до вимог інститутів влади України, рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, використовуємо міжнародний досвід індустріальних країн, що зіткнулися з кризою, викликаною пандемією коронавірусу COVID-19.

В екстрених випадках, що вимагають більшої кількості персоналу, буде організовано безпечне перебування співробітників на території станції. У разі подальшого поширення епідемії та посилення карантинних заходів передбачений перехід на закритий (автономний) режим роботи.

Ми дбаємо про здоров'я наших співробітників і продовжуємо працювати для того, щоб в кожній родині було тепло і світло!

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК