меню

Разом заради порятунку життів: ДТЕК і Фонд Ріната Ахметова передали чергову партію апаратів ШВЛ в лікарні Луганщини

Сучасні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) Monnal T60 отримали сьогодні три лікарні Луганської області. Це обладнання допоможе їм рятувати життя хворих з ускладненнями від коронавіруса

П'ять апаратів ШВЛ розподілені між Старобільським районним медичним об'єднанням, Новоайдарською багатопрофільною лікарнею і Сєвєродонецькою міською багатопрофільною лікарнею.

«Шановні лікарі, мені б дуже хотілося, щоб і ви, і ця нова апаратура працювали якомога менше. На жаль, це неможливо. Фонд Ріната Ахметова та ДТЕК надав найбільшу допомогу Луганщині. Я вдячний Фонду та бізнесу за співробітництво і постійну підтримку закладів охорони здоров’я», – прокоментував Сергій Гайдай, очільник Луганської ОДА.
Апарати ШВЛ Monnal T60 - висококласне реанімаційне обладнання, яке може застосовуватися як в умовах стаціонару, так і при транспортуванні. Споживання кисню у апаратів можливо від центральної мережі, від балонів або від кисневого концентратора. Завдяки цьому вони можуть використовуватися практично в будь-якій лікарні, що дуже важливо як в умовах пандемії, так і після завершення.

Раніше ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передали вже 10 апаратів ШВЛ медикам Луганщини, а на початку пандемії – 30 тис експрес-тестів для діагностики коронавірусу.
«ДТЕК - соціально відповідальна компанія, для якої, як і для Фонду Ріната Ахметова, допомога системі охорони здоров'я є однією з пріоритетних. У нашому регіоні працює Луганська ТЕС, тут живуть наші енергетики та їх сім'ї, тому допомагати регіону в такий період для нас особливо важливо, - розповів Борис Сафонов, директор ДТЕК Луганська ТЕС.
Медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів». Проект не має аналогів в країні. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам в боротьбі з коронавірусом.
З початку розвитку пандемії в Україні Фонд Ріната Ахметова направив 300 млн грн на забезпечення українських лікарень необхідним обладнанням і захистом в боротьбі з коронавірусом. У жовтні медики Луганщини отримають ще 5 висококласних апаратів ШВЛ.