меню

ПЛР-аналізатор проб на коронавірус для Дніпропетровської області передав ДТЕК і Фонд Ріната Ахметова

Аналізатор призначений для достовірного виявлення коронавіруса в лабораторних умовах, він значно скорочує час дослідження та нівелює ризик помилок. Тепер результати ПЛР-тестів жителі Дніпропетровської області зможуть отримувати протягом години.

«Аналізатор CFX96 Touch с одна з найсучасніших систем ПЛР-досліджень. Він дозволяє одночасно продіагностувати 94 пацієнта всього за декілька годин»,– розповів Олександр Штепа, директор Дніпропетровського обласного лабораторного центру.

Аналізатор проб на коронавірус – це частина системної допомоги, яку Фонд Ріната Ахметова з бізнесами СКМ почав надавати регіонам України в боротьбі з пандемією. У квітні Дніпропетровська область отримала від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК 30 тис. експрес-тестів на коронавірус, як засобу первинної діагностики.

«Ми щиро віримо, що в нашій країні зупинити коронавірус можливо тільки спільними зусиллями держави, бізнесу і суспільства. Кожен повинен робити свій внесок. Підтримувати область в боротьбі з пандемією засобами діагностики, медичним обладнанням та засобами захисту для медиків – це внесок Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК. Тут працює багато підприємств ДТЕК, тут живуть наші співробітники та їхні сім'ї. І, в першу чергу, важлива якісна і своєчасна діагностика. Жителі області її отримали – спочатку з 30 тис. експрес-тестів, а сьогодні з «системою ПЛР реального часу». І важливо, пандемія закінчиться, а аналізатор проб буде далі служити для потреб області, оскільки здатний виявляти широкий спектр вірусних захворювань»,– пояснила Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Для забезпечення безперебійної роботи лабораторного центру та діагностичного обладнання разом з аналізатором встановлено джерело безперебійного живлення.

«З самого початку пандемії в боротьбу з коронавірусом активно включилися наші бізнес-партнери. Для нас дуже цінна така підтримка. Важливий кожен благодійний внесок, оскільки зупинити поширення вірусу і подолати його наслідки ми можемо тільки об'єднавши зусилля. Завдяки тісній співпраці Обласного штабу протидії коронавірусу з підприємствами, які працюють в регіоні, медики отримують засоби захисту і діагностики, а ще медичне обладнання. Ми вдячні Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за сучасний ПЛР-аналізатор і за 30 тис. експрес-тестів, які передали напередодні»,– зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Фонд Ріната Ахметова акумулював ресурси бізнесів SCM і направив 300 млн гривень в регіони на боротьбу з короновірусною інфекцією. 300 тис. експрес-тестів були спрямовані в регіони України для діагностики в опорних лікарнях, ще 20 тис. тестів будуть передані до кінця тижня в лікарні швидкої допомоги для діагностики лікарів, які перші стикаються з інфекцією.