меню

Долаємо пандемію разом: ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова передав чергову партію апаратів ШВЛ лікарням Луганщині

П'ять апаратів ШВЛ розподілені між Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею, Лисичанською багатопрофільною лікарнею і філією «Петропавлівська лікарня» Станично-Луганського районного територіального медичного об’єднання.

ЗаступницяголовиЛуганської області Катерина Безгинська  висловила подяку усім, хто допомагає Луганщині у скрутні часи: «Нам дуже важлива допомога благодійників. До цього ми вже отримали 15 апаратів ШВЛ і, завдяки вашій допомозі, ми на 100 % укомплектували лікарні області».  Окремо вона звернулася до лікарів: «Щиро вдячна вашій праці, адже ви, знаходячись на вістрі боротьби з пандемією COVID-19, рятуєте дітей Луганщини».

Апарати ШВЛ Monnal T60 - висококласне реанімаційне обладнання, яке може застосовуватися як в умовах стаціонару, так і при транспортуванні. Споживання кисню у апаратів можливо від центральної мережі, від балонів або від кисневого концентратора. Завдяки компактному розміру апаратів та їх мобільності вони можуть використовуватися в будь-якій лікарні, що дуже важливо і в умовах пандемії, і після її завершення.

Медики отримали обладнання в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів».

«ДТЕК - соціально відповідальна компанія, для якої, як і для Фонду Ріната Ахметова, допомога системі охорони здоров'я одна з пріоритетних. У нашому регіоні працює Луганська ТЕС, тут живуть наші енергетики та їх сім'ї, тому допомагати регіону в такий період для нас особливо важливо. Ми щиро дякуємо медикам за те, що вони кожного дня наполегливо працюють, щоб лікувати наших громадян», - розповів директор ДТЕК Луганська ТЕС Борис Сафонов.

Тож з початку пандемії лікарні Луганщини отримали 20 апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК. Загалом для лікарень України Фонд придбав 200 апаратів ШВЛ. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої держави. Сьогодні ці апарати вже використовуються в боротьбі з епідемією і рятують житті українців.