Нафтогазвидобування збільшило податкові відрахування на 67%

Нафта і газ16 лютий 2017

ПрАТ «Нафтогазвидобування», що входить до ДТЕК Нафтогаз, 2016 року заплатило до державного та місцевих бюджетів 4,9 млрд грн. Це на 67% більше за показник попереднього року. За даними ДФС у 2016 році компанія увійшла до топ-15 найбільших платників податків України.

Нафтогазвидобування збільшило податкові відрахування на 67%

Сума сплачених податків збільшилася завдяки зростанню обсягів видобутку природного газу на 25% і реалізації частини продукції, видобутої 2015 року. «Це показовий приклад, який потенціал має український газовидобуток. І що його розвиток важливий не тільки для енергетичної безпеки України. Це також потужний інструмент для наповнення державного бюджету, залучення інвестицій в економіку, створення тисяч робочих місць, — зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров. — Зараз галузь знижує темпи зростання. Тому наше спільне завдання з органами влади — знайти рішення, які дадуть змогу подолати негативні тенденції і вивести український газовидобуток на максимально ефективний рівень роботи».

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?