На варті здоров’я та життя: ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав апарати ШВЛ Приморській центральній районній лікарні

ДТЕК16 Жовтня 2020

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова закупив і передав Приморській центральній районній лікарні три апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ). Сучасне реанімаційне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих на коронавірус. Це третій транш допомоги Приморським лікарям від ДТЕК та Фонду для боротьби з пандемією.

Потребу в обладнанні Приморської ЦРЛ апаратами штучної вентиляції легень визначали представники Штаба ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади. В цій лікарні є застаріле обладнання, яке неодноразово ремонтували, проте воно не відповідає класу для інтенсивної терапії хворих на COVID-19, та його недостатньо для забезпечення киснем реанімаційних пацієнтів у разі потреби.

Апарати ШВЛ, які передали приморським медикам Фонд Ріната Ахметова та компанія ДТЕК, - це обладнання експертного класу, вони прості у використанні та в значній мірі виключають людський фактор. Завдяки цьому апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якій лікарні України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта та вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

«Сьогоднішня ситуація демонструє, що об’єднання зусиль бізнесу, влади та громад для боротьби з пандемією – життєва необхідність. Ще на початку року за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим в країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу, та разом з ДТЕК й іншими бізнесами SCM виділив 300 млн гривень на забезпечення регіонів засобами для боротьби з коронавірусом. Сьогодні ми передаємо Приморській ЦРЛ три апарати штучної вентиляції легень Amoul Т7. Це висококласне реанімаційне обладнання допоможе лікарям рятувати пацієнтів з ускладненнями від COVID-19» - підкреслив Маріс Куніцкіс, Генеральний директор ДТЕК ВДЕ.

Медики отримали обладнання в рамках проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною великої програми «Рінат Ахметов - Порятунок життів». Всього Фонд Ріната Ахметова придбав і передає траншами українським медикам для порятунку життів більш ніж 200 суперсучасних апаратів штучної вентиляції легень.

«Вже сьогодні три апарати ШВЛ будуть встановлені у реанімаційному відділенні Приморської центральної районної лікарні. Ситуація в місті та районі погіршується щодня, отже, ми маємо бути готові рятувати хворих у тяжкому стані. Завдяки системній допомозі від Фонду Ріната Ахметова та компанії ДТЕК, ми почуваємось більш впевненими в тому, що впораємось з додатковими навантаженнями», - зазначив головний лікар КП Приморської ЦРЛ Євген Гогунський.

ДТЕК системно допомагає медичним закладам Приморська та району протягом 3-х років. Раніше в рамках Програми соціального партнерства компанія закупила та поставила в лікарні міста комп’ютерне й медичне обладнання, профінансувала капітальний ремонт сільської амбулаторії в с. Борисівка. У квітні 2020 року Фонд Ріната Ахметова та ДТЕК передали медикам Приморська експрес-тести та засоби індивідуального захисту для протидії розповсюдженню коронавірусу.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК