меню

Львівщина отримала 21 апарат штучної вентиляції легень від ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова від початку пандемії

Апарати ШВЛ, які ДТЕК та Фонд Рінат Ахметова передали медикам Львівщини, найсучасніші у світі і є реанімаційним обладнанням високого класу. Вони прості у використанні і мінімізують людське втручання в процес роботи. Використовувати їх можна одразу після інсталяції, що вкрай важливо, адже нерідко життя пацієнтів з ускладненнями від COVID-19 доводиться рятувати оперативно і в умовах «тут і зараз». Тож, для Кам’янка-Бузької лікарні, яка приймає таких пацієнтів, ще один такий апарат ШВЛ – це надія на порятунок сотень людських життів.

«ДТЕК – соціально-відповідальна компанія. Тож, щойно Україна стала перед викликом у боротьбі з коронавірусом, ми відразу простягли руку допомоги. Це вже четвертий апарат для Кам’янка-Бузької лікарні. Лікарня обслуговує регіон, в якому працює наше підприємство – ДТЕК Добротвірська ТЕС, тут живуть наші співробітники та їхні сім’ї. Тому для нас важливо, щоб лікарня мала все необхідне для надання оперативної і якісної медичної допомоги. Хочу подякувати всім лікарям України, які долучені до боротьби з Covid-19. Дякуємо вам за те, що рятуєте наші життя», - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірської ТЕС.

У рамках програми Фонду Ріната Ахметова «Рінат Ахметов - порятунок життів»  спрямовано понад 300 млн грн на те, щоб забезпечити регіони України найнеобхіднішим для боротьби з пандемією. На потреби Львівської області з початку боротьби передано 35 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу, захисні костюми для всіх медичних працівників та 21 апарат ШВЛ, які вже рятують людські життя і будуть продовжувати це робити, коли пандемія мине.

«Це вже не перша допомога від компанії ДТЕК для наших лікарыв. Ми щиро вдячні за те, що прислухаються до наших потреб і переконаний, що цей апарат врятує не одне життя та буде служити і після закінчення пандемії. Дякуємо вам!» - сказав Роман Кучерепа, головний лікар Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні.

ДТЕК ще у грудні минулого року підписав меморандум про розвиток та підтримку Львівщини у боротьбі з COVID-19. І зараз така підтримка дуже потрібна, адже кількість хворих стрімко зростає і за попередню добу у Львівській області зафіксовано 398 нових випадків, з них 151 у Львові. Завдяки спільним зусиллями представників громади, бізнесу та влади Україна зможе вистояти у боротьбі з COVID-19.