Компанія Вінд Пауер здійснила реструктуризацію кредиту

Вінд Пауер, що входить до складу операційної компанії ДТЕК ВДЕ (DTEK Renewables), яка керує активами в сфері альтернативної енергетики, уклав з кредитором угоду про зміну умов фінансування під гарантію материнської компанії DTEK Renewables B.V. Протягом  2012-2014 рр. Вінд Пауер отримав два кредити від LandesBank Berlin AG (Німеччина) в розмірі 245 млн євро для будівництва Ботієвської вітроелектростанції з покриттям ризиків експортно-кредитними агентствами (ЕКА) EKF, Euler Hermes, KUKE S.A. і приватними перестраховиками. Нова угода закріпила скасування порук і гарантій, наданих іншими операційними компаніями Групи ДТЕК, і вивело ДТЕК ВДЕ на самостійне фінансування.

Протягом року Вінд Пауер вів переговори з кредитором LandesBank Berlin AG і пулом компаній, які надали страхове покриття, з метою переходу бізнесу альтернативної енергетики ДТЕК на фінансування на принципах самостійності і автономності. Переговори пройшли успішно, і угода була фіналізована наприкінці травня 2016 року після виконання всіх обов'язкових для її вступу в силу умов. Угодою передбачений відклик гарантій і порук інших операційних компаній Групи ДТЕК, а також зміна основних умов договору відповідно до світової практики, прийнятої для такого виду фінансування. На даний момент кредитори Вінд Пауер приймають на себе всі ризики, властиві вітроенергетичному бізнесу ДТЕК.

«Вінд Пауер є надійним позичальником і будує свої взаємини з кредиторами відповідно до принципів відкритості і прозорості. Це є платформою для успішного діалогу сьогодні і основою для розвитку наших майбутніх проектів, - зазначила директор компанії Вікторія Сиромятова. – Угода про перехід на фінансування під гарантію материнської компанії ДТЕК ВДЕ (DTEK Renewables) свідчить про високий рівень довіри до команди, вірі кредиторів не тільки в стійкість компанії, але і перспективу розвитку української галузі ВДЕ в цілому».

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?