меню

Інвестиції в енергоефективність дозволяють знижувати енерговитрати промисловості до 90%, - YASNO

За словами Бондарчука, саме застарілі системи освітлення, опалення, вентиляції, утилізації тепла і т. д. приносять підприємствам колосальні збитки та знижують загальну прибутковість бізнесу.

«Постачальник електроенергії та рішень по енергоефективності YASNO допомагає своїм клієнтам зменшувати витрати на енергоресурси за рахунок раціонального їх використання. YASNO пропонує комплексні рішення під ключ для підвищення енергоефективності. Наприклад, модернізація системи освітлення машинного залу на Придніпровській ТЕС принесло підприємству 90% економії на роботі світильників і 400 тис. кВт∙год економії електроенергії на рік. На меткомбінаті «Азовсталь» подібний проект допоміг зменшити енерговитрати на 80% та заощадити 40 млн кВт∙год на рік», - розповів Юрій Бондарчук.

Загалом компанія YASNO Efficiency релізувала 80 проєктів з енергоефективності на українських підприємствах. За рік це дозволило знизити споживання електроенергії на 150 млн кВт∙год, газу – на 1,6 млн. м3. Сумарна грошова економія на енергоресурси склала 270 млн гривень на рік.

Юрій Бондарчук зазначив, що підприємства починали повертати свої інвестиції виключно за рахунок економії енергоресурсів відразу після реалізації проекту з енергоефективності.

Нагадаємо, що з 18 по 22 травня за підтримки YASNO проходить Всеукраїнський онлайн-марафон «Перший тиждень енергоефективності та енергозбереження 2020», на якому висвітлюються питання державної політики та світових тенденцій у різних сферах економіки та житловому секторі.