Innovation DTEK запустив платформу зі збору інноваційних ідей для компанії

ДТЕК30 червня 2020

Innovation DTEK запустив платформу зі збору інноваційних ідей для компанії

Innovation DTEK запустив платформу openinnovation.dtek.com, на якій компанія публікує свої інноваційні запити і шукає команди, ідеї і технології для їх вирішення. За допомогою цієї платформи ДТЕК планує збирати інноваційні ідеї рівня готовності більше 5 (TRL> 5), спрямовані, зокрема, на підвищення рівня безпеки, ефективності бізнесу та екологічності виробництв.

«ДТЕК перший в Україні публічно презентував свої інноваційні запити. Ми ведемо бізнес в парадигмі відкритих інновацій та розуміємо, що через швидкість технологічного прогресу досить складно розробляти рішення, покладаючись лише на внутрішні ресурси. Тому ми створили цю платформу. Наша мета - бути максимально відкритими і будувати взаємовигідні партнерства по всьому світу, щоб сприяти досягненню цілей у рамках ESG стратегії компанії», - розповів Емануеле Вольпе, директор з інновацій ДТЕК.

За його словами, якщо ДТЕК зацікавиться ідеєю або технологією, то компанія готова доопрацьовувати її спільно з автором, ділитися своєю експертизою і запустити пілот в умовах роботи реального бізнесу.

Е. Вольпе також зазначив, що крім підвищення безпеки, ефективності бізнесу та екології, за допомогою інновацій компанія буде шукати рішення для адаптації до змін в енергетиці, додаткової монетизації традиційних бізнесів, а також створення нових бізнесів, не пов'язаних з енергетикою.

За допомогою цієї платформи кожен бажаючий може подати ідею у відповідь на один із запитів або перейти в розділ «у мене є проект» і запропонувати будь-яке інше рішення, якщо автор вважає, що його проект може бути корисним для ДТЕК.

Компанія вже опублікувала ряд інноваційних запитів, зокрема, ДТЕК шукає рішення і технології для утилізації теплових викидів при видобутку газу, для запобігання вивітрювання вугілля зі складів, що негативно впливає на екологічну ситуацію, побудови системи енергоменеджменту для підприємств, створення вітрової електростанції для міських умов.

Розділ із запитами від бізнесів ДТЕК буде постійно оновлюватися і актуалізовуватися.

Зареєструвавшись, користувач має можливість відстежувати статус своєї пропозиції і в будь-якому випадку отримає зворотний зв'язок від одного з менеджера з інновацій ДТЕК.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК