меню

Innovation DTEK отримав 59 рішень для бізнесів через платформу відкритих інновацій

В кінці червня Innovation DTEK запустив платформу openinnovation.dtek.com для збору інноваційних ідей для компанії. За 4 місяці з моменту запуску команда інновацій отримала 59 рішень. Одне з них - всюдиходи SHERP - недавно вже було пропілотовано при обстеженні високовольтних ліній в Київській області. Про це повідомив директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

За його словами, 13 рішень - відповіді на інноваційні запити від бізнесів ДТЕК і 46 - інші проекти, які учасники вважають цікавими для компанії. Зараз команда інновацій аналізує 35 рішень на предмет можливості їхнього застосування в бізнесі, повідомив Е. Вольпе.

«Ми були першими в Україні, хто ризикнув публічно опублікувати наші інноваційні запити. Приємно, що ризик був виправданий і дає результати. За цей час ми отримали рішення не тільки з України, а й з інших європейських країн. Це означає, що стартапам і технологічним компаніям цікаво співпрацювати з нами, це дозволить значно розширити горизонти нашого партнерства і зробити роботу на наших підприємствах більш безпечною, ефективною і екологічною», - сказав директор з інновацій ДТЕК.

Платформа відкритих інновацій ДТЕК - це ресурс, де компанія публікує свої інноваційні запити і шукає команди, ідеї і технології для їх вирішення. За допомогою цієї платформи ДТЕК збирає інноваційні ідеї рівня готовності більше 5 (TRL> 5), спрямовані, зокрема, на підвищення рівня безпеки, ефективності бізнесу та екологічності виробництв. Якщо ДТЕК зацікавиться ідеєю або технологією, то компанія готова доопрацьовувати її спільно з автором, ділитися своєю експертизою і запустити пілот в умовах роботи реального бізнесу.

За допомогою цієї платформи кожен бажаючий може подати ідею у відповідь на один із запитів або перейти в розділ «у мене є проект» і запропонувати будь-яке інше рішення, якщо автор вважає, що його проект може бути корисним для ДТЕК. Розділ із запитами від бізнесів ДТЕК постійно оновлюється і актуалізується.

Зареєструвавшись, користувач має можливість відстежувати статус своєї пропозиції і в будь-якому випадку отримає зворотний зв'язок від одного з менеджера з інновацій ДТЕК.