Генеральний директор ДТЕК увійшов до наглядової ради Мережі Глобального договору ООН в Україні

ДТЕК27 лютий 2020

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко увійшов до наглядової ради Мережі Глобального договору ООН в Україні. Таке рішення прийнято на позачергових зборах Мережі, яке відбулися 26 лютого.

Глобальний договір ООН в Україні - офіційний представник Мережі Глобального договору ООН, який є добровільною ініціативою для просування корпоративної соціальної відповідальності серед світової бізнес-спільноти. Завдання і пріоритетні напрямки для докладання зусиль сформульовані в 17 Цілях сталого розвитку ООН.

ДТЕК дотримується принципів сталого соціального розвитку та з 2007 року є учасником Глобального договору ООН, в 2010 році компанія увійшла до альянсу Глобального договору в Україні.

«Важливим завданням для будь-якого бізнесу є розвиток суспільства, людей, міст і збереження навколишнього середовища. Ми повинні об'єднати зусилля, щоб своїм прикладом показувати практику відповідального ведення бізнесу. Таким чином ми зможемо розширити коло українських компаній, які поділяють і слідують принципам сталого розвитку ООН. В цьому році ДТЕК починає реалізацію нової довгострокової стратегії розвитку, яка заснована на Цілях сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG (Environmental, Social and Сorporate Governance): екологія, соціальна відповідальність, корпоративне управління», - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«Команда Глобального договору ООН в Україні завдяки обранню наглядової ради заручилася підтримкою найбільших українських і міжнародних бізнесів, провідних громадських організацій та освітніх лідерів. Тепер спільними зусиллями будемо виконувати глобальні цілі і власним прикладом показувати, як відповідальний бізнес може ставати більш успішним», - сказала голова правління Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук.

До наглядової ради також увійшли:

• Захарій Тейлор, голова Офісу Координатора системи ООН в Україні,
  • Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської бізнес школи,
  • Ірина Іванчик, засновник благодійного фонду «Повір у себе»,
  • Зоя Литвин, голова громадської організації «Освіторія»,
  • Володимир Костюк, виконавчий директор ПАТ «Фармак»,
  • Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine,
  • Віталій Верещагін, генеральний директор ДП «Капарол Україна»,
  • Сергій Созановський, співзасновник FILM.UA Group.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК