ДТЕК07 Травень 2020

Вже 50 днів поспіль співробітники та підприємства Групи ДТЕК працюють в умовах карантину, аби забезпечити українців електроенергією. Енергетики довели, що навіть у таких складних умовах можуть забезпечити надійну та безперервну роботу. Це допоможе країні повернутись до звичного ритму життя після зняття карантину.

18 березня Україна застосувала надзвичайні заходи та ввела карантин через поширення пандемії COVID-19. Група ДТЕК, як найбільша енергетична компанія України та відповідальний бізнес, мала вирішити два завдання. Перше – підтримати Україну у боротьбі із поширенням коронавірусу, щоб якнайменше людей постраждало від вірусу. Друге – забезпечити безперервність виробництва та бізнес-процесів, щоб українці були зі світлом та теплом.

З цією метою Група ДТЕК перейшла на особливий режим роботи. Аби звести до мінімуму ризики захворювання серед співробітників, на віддалений режим роботи були переведені співробітники офісів, а працівники підприємств – на спеціальний режим роботи із дотриманням вимог безпеки праці в умовах карантину.

«Криза, викликана коронавирусом, показала наскільки наш спосіб життя прив'язаний і залежить від енергетики. Весь час ми забезпечуємо безперебійне виробництво електроенергії, щоб допомогти суспільству пройти складний період. Цей виклик довів, що протистояти пандемії можна лише за рахунок зусиль всіх: персонально кожного і суспільства в цілому, окремої компанії і галузі в цілому, влади і країни, – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – З гордістю та повагою до співробітників компанії можу сказати, що вони проявили високу громадянську позицію. У будинках, лікарнях, магазинах, на підприємствах є світло і в цьому заслуга в тому числі ДТЕК. Нам важливо, щоб українці знали, що своєю роботою ми піклуємося про них кожен день».

З 11 травня Україна почне поступове пом’якшення карантинних заходів.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК