Енергоефективні заходи майже на третину підвищують продуктивність персоналу

ДТЕК06 Жовтня 2020

Енергоефективні заходи майже на третину підвищують продуктивність персоналу

Підвищити продуктивність роботи персоналу до 30% можна за допомогою енергоефективних заходів: модернізації системи освітлення, опалення, вентиляції. Правильне сучасне освітлення зменшує втомленість, на 32% знижується кількість помилок при точних роботах, а також дозволяє у 2-3 рази зменшити рівень травматизму на небезпечному промисловому виробництві.

Модернізація системи опалення для підтримки оптимальної температури в офісах, оновлення вентиляції для чистого повітря та зменшення концентрації СО2 у будівлях, дозволяє створити здорове середовище для роботи персоналу, а відповідно підвищити колективний імунітет, зменшити кількість лікарняних випадків. Це важливо враховувати особливо зараз, поки вирує Covid19. А автоматизація насосного обладнання, конвеєрів, компресорів та іншого обладнання дозволяє зменшити людський фактор та розвантажити персонал від рутинних дій, убезпечити від помилок та аварійних ситуацій. Тому спеціалісти з роботи з персоналом мають бути зацікавлені, ініціювати та підтримувати енергоефективні заходи у своїх компаніях.

Якщо людям комфортно знаходитися на виробництві, вони менше втомлюються, та відповідно стають менш дратівливими, зменшується стрес, і це загалом покращує психологічний клімат у колективі. А комфорт та дружня атмосфера сприяють більшій лояльності персоналу. Отже це однозначно важливий інструмент для керівників бізнесу та HR-спеціалістів.

Аби популяризувати енергоефективні інструменти YASNO під час модернізації мережі зі своїх 65 енергоофісів для обслуговування клієнтів, зробив певний фокус на тому, щоб усюди було застосоване LED-освітлення, енергоощадні вікна та двері та інші заходи. Це дозволяє забезпечити комфорт не лише для співробітників, а й для відвідувачів — клієнтів.

Зменшення витрат на енергоресурси за рахунок енергоощадності дозволяє звільнити кошти для більш нагальних потреб підприємства: забезпечення стабільних зарплат, фінансування соціального пакету, навчання, страхування персоналу. Таку можливість варто враховувати особливо під час бюджетування діяльності підприємства.

Зрозуміло, що модернізація та впровадження інновацій потребують коштів, а експертизи власних технічних працівників не завжди для цього достатньо. В таких випадках може допомогти постачальник електроенергії, газу та енергофективних рішень YASNO. Енергоменеджери YASNO Efficiency можуть проконсультувати, виконати енергоаудит для підприємства, навчити персонал самостійно розробляти енергоефективні заходи та допомогти впровадити систему енергоменеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001.

YASNO Efficiency фінансує та виконує для промислових клієнтів енергоефективні проекти "під ключ", гарантуючи досягнення певного рівня економії енергоресурсів. Підприємство-замовник в такому випадку отримує економію, модернізоване обладнання, підвищення промислової безпеки та комфорт для персоналу та клієнтів. Таких проєктів компанія вже реалізувала більше на 80 — на промисловому виробництві та будівлях. 270 млн грн. на рік витрат на енергоресурси допомагає заощаджувати YASNO своїм клієнтам з енергосервісу.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК