меню

ДТЕК завжди відстоюватиме європейський вибір України, ринкові і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх

У відповідь на дедалі частіші спроби звинуватити компанію ДТЕК у діях, спрямованих на односторонню зміну ринкових умов, компанія заявляє:

Системне адміністративне втручання в роботу ринку, що розпочалося у вересні 2019 року, негативно вплинуло на енергетичну галузь. Штучні обмеження виробників електроенергії, ручне регулювання і втручання в роботу енергоринку, відсутність реагування на маніпуляції, що системно спотворювали ринкову конкуренцію, - все це призвело до наймасштабнішої кризи в енергетиці за всю історію незалежної України.

Кризова ситуація на ринку електричної енергії дестабілізувала роботу всіх підприємств енергетичної галузі без винятку.

«Прагнення вивести українську енергетику з кризи – це не боротьба за кращі умови для окремих гравців ринку, це боротьба за європейське майбутнє Україну, її енергетичну безпеку та незалежність. У ДТЕК зібрана найкраща галузева експертиза в Україні, і компанія завжди відкрито транслювала свою позицію та бачення шляхів вирішення системних проблем галузі»,  - вважає генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК завжди був ініціатором відкритого діалогу всіх учасників ринку для пошуку виходу з системної кризи в галузі. Всі обвинувачення на адресу компанії є необґрунтованими та ініційовані противниками європейського курсу України, противниками справедливого ринку.

Офіційна позиція ДТЕК представлена для публічного доступу та обговорення на сайті компанії:

Всі ініціативи компанії ДТЕК, бачення проблем у галузі були публічно озвучені під час онлайн прес-брифінгу генерального директора ДТЕК Максима Тімченко 14 квітня 2014 року:

З виступами керівників компанії на засіданнях Антикризового енергетичного штабу, на засіданнях профільного комітету Верховної ради, на Українському енергетичному форумі та інших індустріальних заходах ви можете ознайомитися за посиланнями:

Матеріали для міжнародного співтовариства та ЗМІ: