ДТЕК завжди відстоюватиме європейський вибір України, ринкові і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх

ДТЕК21 Травень 2020

Як противник ручного, непрофесійного, адміністративного втручання в роботу енергоринку, ДТЕК завжди відстоював і відстоюватиме європейський вибір України, ринкові, прозорі і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх.

У відповідь на дедалі частіші спроби звинуватити компанію ДТЕК у діях, спрямованих на односторонню зміну ринкових умов, компанія заявляє:

Системне адміністративне втручання в роботу ринку, що розпочалося у вересні 2019 року, негативно вплинуло на енергетичну галузь. Штучні обмеження виробників електроенергії, ручне регулювання і втручання в роботу енергоринку, відсутність реагування на маніпуляції, що системно спотворювали ринкову конкуренцію, - все це призвело до наймасштабнішої кризи в енергетиці за всю історію незалежної України.

Кризова ситуація на ринку електричної енергії дестабілізувала роботу всіх підприємств енергетичної галузі без винятку.

«Прагнення вивести українську енергетику з кризи – це не боротьба за кращі умови для окремих гравців ринку, це боротьба за європейське майбутнє Україну, її енергетичну безпеку та незалежність. У ДТЕК зібрана найкраща галузева експертиза в Україні, і компанія завжди відкрито транслювала свою позицію та бачення шляхів вирішення системних проблем галузі»,  - вважає генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК завжди був ініціатором відкритого діалогу всіх учасників ринку для пошуку виходу з системної кризи в галузі. Всі обвинувачення на адресу компанії є необґрунтованими та ініційовані противниками європейського курсу України, противниками справедливого ринку.

Офіційна позиція ДТЕК представлена для публічного доступу та обговорення на сайті компанії:

Всі ініціативи компанії ДТЕК, бачення проблем у галузі були публічно озвучені під час онлайн прес-брифінгу генерального директора ДТЕК Максима Тімченко 14 квітня 2014 року:

З виступами керівників компанії на засіданнях Антикризового енергетичного штабу, на засіданнях профільного комітету Верховної ради, на Українському енергетичному форумі та інших індустріальних заходах ви можете ознайомитися за посиланнями:

Матеріали для міжнародного співтовариства та ЗМІ:

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК