ДТЕК ВДЕ спільно з Фондом Ріната Ахметова передав Приморську експрес-тести для виявлення коронавірусу COVID-19

ДТЕК10 квітня 2020

ДТЕК ВДЕ спільно з Фондом Ріната Ахметова закупив і передав у Приморський районний центр первинної медико-санітарної допомоги експрес-тести для виявлення коронавірусу COVID-19.

Експрес-тести - це головний спосіб швидко виявити інфікування і запобігти поширенню епідемії. Вони допоможуть медикам протидіяти коронавірусу.
9 квітня Фонд передав Запорізької області 30 тис. експрес-тестів. Це необхідна допомога від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК. Всього Фонд Ріната Ахметова закупив 300 тис. таких тестів для України. Сьогодні частина цих тестів компанія передала лікарням м. Приморськ.

«Ми переконані, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади, можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. ДТЕК ВДЕ системно допомагає медичним установам Приморського району - в 2018-2019 рр. ми забезпечили лікарні комп'ютерним та медичним обладнанням, відремонтували амбулаторію в с. Борисівка. Сьогодні ми передаємо медикам 500 експрес-тестів, щоб допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусу», - підкреслив начальник Приморської вітроелектростанції Артем Попов.

Представник ДТЕК також зазначив, що в рамках гуманітарної допомоги Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК експрес-тести отримають опорні лікарні інших міст Запорізької області, в тому числі і сусідні з м. Приморськ - Бердянськ, Мелітополь, Приазовське.

В ДТЕК створений Штаб для координації та управлінням діями, які необхідно вжити в регіонах діяльності підприємств, для попередження поширення коронавірусу серед співробітників і мінімізацію ризиків поширення інфекції серед жителів міст.

Як відомо, Рінат Ахметов одним з перших в Україні почав надавати благодійну допомогу державним медичним установам в підготовці до наслідків пандемії COVID-19. Фонд Ріната Ахметова виділив 300 млн гривень на те, щоб забезпечити регіони засобами для боротьби з коронавірусом. Об'єднавши зусилля Фонд Ріната Ахметова, а також всі бізнеси групи компаній SCM, роблять внесок у подолання Україною наслідків пандемії коронавируса.

Читайте новини про боротьбу SCM з епідемією COVID-19 на сайті SCM Response

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК