ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав Львівській області 30 тис. експрес-тестів на виявлення коронавірусу

ДТЕК10 квітня 2020

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова закупив і передав 30 тис. експрес-тестів на виявлення коронавірусу. Діагностичні матеріали, що отримали медики Львівської області, допоможуть їм протидіяти коронавірусу.

Потреба Львівської області в експрес-тестах для медичних працівників була визначена представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади та громади.

«Ми впевнені, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії повинні на власному прикладі показувати, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Сьогодні ми передали медикам 30 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19. Вони дозволять швидко виявляти хворих людей і допоможуть в боротьбі з поширенням коронавирусу, - підкреслила директор із регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна. - Ще в грудні 2019 ДТЕК підписав Меморандум про підтримку ініціатив громади Львівської області, і ми будемо спрямовувати наші зусилля на підтримку громади і далі».

Тетяна Оверіна також зазначила, що компанія, діючи в інтересах України, вжила термінових заходів, щоб протистояти надзвичайної ситуації, яка склалася з розповсюдженням коронавірусу.

В ДТЕК створений Штаб для координації і керівництва діями, які необхідно вжити в регіонах діяльності підприємств, для попередження поширення коронавірусу серед співробітників і мінімізацію ризиків поширення інфекції серед жителів міст. На регіональному рівні представники Штабу ДТЕК спільно з представниками влади та громад формують пріоритетні потреби регіонів в ресурсах.

«Щоб зупинити епідемію, Фонд Ріната Ахметова закупив 300 000 експрес-тестів на коронавірус, різноманітні засоби спецзахисту для лікарів, медичне обладнання. Долаючи шалену конкуренцію, яка розгорнулася зараз на світових ринках за все, що допомагає подолати пандемію, Фонд вже придбав, привіз і доставляє в регіони різноманітну допомогу. Так, експрес-тести на короновірус від Фонду вже отримали Харківська, Донецька, Луганська, Івано-Франківська, Запорізька та Львівська області», - сказала член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталія Ємченко.

Як відомо, Рінат Ахметов одним з перших в Україні почав надавати благодійну допомогу державним медичним установам в підготовці до наслідків пандемії COVID-19. Об'єднавши зусилля Фонд Ріната Ахметова, а також всі бізнеси групи компаній SCM, роблять внесок у подолання Україною наслідків пандемії коронавірусу.

Читайте новини про боротьбу SCM з епідемією COVID-19 на сайті SCM Response

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК