меню

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав Луганській та Івано-Франківській областям 40 тис. експрес-тестів на виявлення коронавірусу

ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова передав Луганській та Івано-Франківській областям      40 тис. експрес-тестів на виявлення коронавірусу

Потреба Луганської та Івано-Франківської областей в експрес-тестах була визначена представниками Штабу ДТЕК спільно з представниками органів місцевої влади та громади.

«Ми впевнені, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії повинні на власному прикладі показувати, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі періоди. Сьогодні ми передали медикам 40 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19. Вони дозволять швидко виявляти хворих людей і допоможуть в боротьбі з поширенням коронавирусу», - підкреслила директор із регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна.

Тетяна Оверіна також зазначила, що компанія, діючи в інтересах України, вжила термінових заходів, щоб протистояти надзвичайної ситуації, яка склалася з розповсюдженням коронавірусу.

В ДТЕК створений Штаб для координації і керівництва діями, які необхідно вжити в регіонах діяльності підприємств, для попередження поширення коронавірусу серед співробітників і мінімізацію ризиків поширення інфекції серед жителів міст. На регіональному рівні представники Штабу ДТЕК спільно з представниками влади та громад формують пріоритетні потреби регіонів в ресурсах.

«Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень на допомогу Україні в боротьбі з епідемією COVID-19. Для цього він об'єднав всі ресурси Благодійного Фонду, ДТЕК, ФК Шахтар, Метінвест та інших активів SCM. В рамках допомоги країні в найкоротші терміни за особистим рішенням Засновника Фонд Ріната Ахметова закупив, привіз і передав до стабілізаційного фонду, ініційованого президентом України, 300 000 експрес-тестів. І тепер практично кожен день вони надходять в державні медустанови в різних куточках країни. Це високочутливі тести для первинної діагностики. Вони дозволяють медикам всього за 15 хвилин діагностувати вірус і ізолювати його носіїв, щоб запобігти поширенню COVID-19», - розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як відомо, Рінат Ахметов одним з перших в Україні почав надавати благодійну допомогу державним медичним установам в підготовці до наслідків пандемії COVID-19. Об'єднавши зусилля Фонд Ріната Ахметова, а також всі бізнеси групи компаній SCM, роблять внесок у подолання Україною наслідків пандемії коронавірусу.