ДТЕК Мережі став співголовою комітету енергетики Європейської бізнес асоціації

ДТЕК27 квітня 2020

ДТЕК Мережі став співголовою комітету енергетики Європейської бізнес асоціації – одного з найбільш впливових та найчисельнішого об’єднання бізнесу в Україні, діяльність якого спрямована на вирішення важливих для інвестиційного клімату питань та покращення його на користь індустрії, суспільства, економіки та країни в цілому.

Енергетичний комітет ЕВА діє в 3 напрямках енергетики – електрична енергія, нафта та газ, відновлювальні джерела енергетики. Разом з Віндкрафт Україна та АТ “Укргазвидобування, ДТЕК Мережі став співголовою новоствореного комітету та очолив напрямок електричної енергетики. Задача комітету – побудова конструктивного діалогу з органами влади, зокрема в контексті напрацювання, як законодавчих ініціатив, так і прямого діалогу щодо тих проблем, з якими стикається енергетична галузь сьогодні.

Працюючи разом в складі Енергетичного комітету ДТЕК Мережі має можливість брати участь в обговоренні та вирішенні стратегічно важливих для української енергетики питань: розвитку та діджиталізації енергосистеми, вирішення питань заборгованості на ринку та сприяння стабільності енергоринку.

Керівниця департаменту регуляторних питань ДТЕК Мережі Ірина Протопопова, що представляє компанію в енергокомітеті, зазначила: «ДТЕК забезпечує істотний внесок в трансформацію енергетики, розвиток конкурентного ринку, енергонезалежність, рішення проблем країни і глобальних проблем. Вірю, що в складі енергетичного комітету Асоціації EBA зможемо шляхом діалогу з колегами та представниками влади вирішити насущні проблеми енергоринку та зробити його привабливим для інвестування».

До комітету з енергетики також входять «Українська енергетична біржа» , Донбасенерго, ТОВ «Елементум Енерджі» та Регіональна Газова Компанія.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК