ДТЕК Мережі подбали, щоб під час ЗНО в навчальних закладах п'яти регіонів України було світло

Оператори систем розподілу ДТЕК Мережі перевірили й посилили електрообладнання 534 шкіл. Саме в них зовсім скоро випускники будуть здавати тести зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). А значить вони повинні бути забезпечені стабільним і безперебійним електропостачанням. Також енергетики внесли корективи у власні графіки планових ремонтів, які вимагають тимчасового відключення клієнтів. Щоб під час їх виконання навчальні заклади були зі світлом.

ДТЕК — надійний партнер суспільства і створює умови для того, щоб зовнішнє незалежне оцінювання випускників шкіл пройшло максимально комфортно. Тому ОСР, що входять до операційного холдингу ДТЕК Мережі, перевірили технічний стан електрообладнання, яке забезпечує світлом навчальні заклади Києва (145 об’єктів), Донецької (73), Дніпропетровської (142), Київської (67) та Одеської (107) областей. Там, де було потрібно, енергетики оперативно виконали ремонти.

«У цьому році у ЗНО візьмуть участь 380 тисяч молодих українців. Майже третина — в регіонах нашої присутності. Щоб випускників в цей відповідальний день нічого не відволікало, а все електрообладнання навчальних закладів працювало надійно, оператори систем розподілу провели перевірки електромереж. Всього понад 500. Там, де того вимагала ситуація — замінили і відремонтували лінії та інше силове обладнання», — сказав Іван Гелюх, генеральний директор ДТЕК Мережі.

Згідно з розкладом Міністерства освіти і науки України, ЗНО-2020 відбудеться у три етапи: з 15 по 17 червня, з 25 червня по 17 липня і з 24 липня по 10 серпня. Окрім посилення мереж в навчальних закладах, за словами Івана Гелюх, ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, Одесаобленерго та Київобленерго вирішили змінити свої графіки планових ремонтів, які ОСР постійно проводять для технічного обслуговування енергообладнання та електричних ліній.

Планові ремонти допомагають енергетичній інфраструктурі працювати стабільно і безперебійно. На час виконання планових ремонтів, будинки та установи, які живить це обладнання, на кілька годин відключають від електропостачання. Саме тому компанія змінила графіки проведення планових ремонтів, щоб вони не перетиналися в часі з проведенням ЗНО і не створили незручності для абітурієнтів.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК