ДТЕК допоможе школярам Павлоградського району вивчити основи енергозбереження

У п’яти навчальних закладах Павлоградського району відбулися урочисті запуски проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація». У межах проекту школярі 6–8 класів будуть освоювати курс «Основи енергопостачання та енергозбереження».

ДТЕК допоможе школярам Павлоградського району вивчити основи енергозбереження

Серед учасників сезону 2016–2017 у Павлоградському районі: учні Кочерезького й Межиріцького навчально-виховних комплексів, а також Привовчанської, Троїцької та Карабинівської загальноосвітніх шкіл.

Школярі проведуть власні практичні дослідження — енергоаудит приміщень школи, інформаційні кампанії для популяризації енергозбереження. Діти будуть знайомитися з тим, як виробляють електроенергію та тепло, як постачають у наші будинки й на підприємства і як можна уникнути втрат енергоресурсів. Цього разу навчання школярів буде проводитися, зокрема, за допомогою спеціально розробленої онлайн-платформи, де кожен учень зможе через особистий кабінет проводити розрахунки з енергоаудиту та складати плани щодо енергоефективних заходів.

«Енергоефективність уже кілька років є одним із пріоритетних напрямів діяльності ДТЕК у сфері сталого розвитку. Участь школярів у проекті «Енергоефективні школи» дозволяє сформувати культуру дбайливого споживання ресурсів і підказати шляхи їх економії. Характерною особливістю навчання 2016 року стане інтерактивність. Розроблена за підтримки ДТЕК онлайн-гра «Розумний будинок», у якій діти візьмуть участь у межах курсу «Азбука житлово-комунального управління» дозволить їм спробувати себе в ролі господаря та в ігровій формі підкаже, як правильно використовувати ресурси. Наприкінці навчання учні запропонують власні проекти з енергоефективності та зможуть на практиці допомогти школам економити. Реалізуючи проект, ми інвестуємо в майбутнє», — сказала Вікторія Гриб, керівник департаменту із соціального розвитку ДТЕК Енерго.

Процес навчання координують куратори, у Західному Донбасі це троє фахівців, які пройшли відбір і навчальний тренінг і працюють зі школярами на першому етапі проекту.

Завершиться навчання в червні 2017 року. Після закінчення факультативного курсу учні розроблять власні проекти, які допоможуть скоротити споживання енергоресурсів та підвищити рівень комфорту в навчальних закладах, а районна влада, сільські ради спільно з ДТЕК і виробниками енергоощадного обладнання профінансують реалізацію проектів-переможців. У такий спосіб, діти зможуть побачити та відчути результат і користь нових знань.

Загалом в Україні — це вже четверта хвиля проекту. 2015 року «Енергоефективні школи» здобули Гран-прі конкурсу найкращих соціальних проектів в Україні.

З 2012 року в програмі взяли участь 216 шкіл у 24 населених пунктах у всій Україні. У Західному Донбасі в проекті брали участь 23 школи, приблизно 24 тис. осіб було залучено в процес навчання й енергозбереження.

У 2016 році для участі в першому етапі проекту відібрано 57 шкіл у 14 містах, районах, об’єднаних громадах на територіях, де працюють підприємства ДТЕК, зокрема, 20 шкіл Західного Донбасу.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?