ДТЕК допомагає Луганській області у боротьбі з поширенням коронавірусу: запрацював сайт STOP COVID-19 обласного Штабу протидії

ДТЕК24 квітня 2020

Луганська обласна державна адміністрація разом з ДТЕК створили та запустили сайт STOP Covid-19 задля спільної протидії поширенню вірусу у регіоні. Сайт є актуальною платформою щодо поточних потреб лікарень області у боротьбі з коронавірусом та надає можливість усім небайдужим долучитися до спільної протидії поширенню пандемії.

Кожен, і бізнес регіону, і небайдужі громадяни, можуть знайти на сайті інформацію про нагальні потреби лікарень задля ефективної боротьби з пандемією, а також як можна долучитися до цієї боротьби.

«Ми щиро впевнені, що лише спільними зусиллями представників громади, бізнесу та влади ми здатні допомогти нашій країні у вирішені тих питань, які постали перед нею в цій надзвичайній ситуації. Ще в грудні 2019 ДТЕК підписав Меморандум про підтримку ініціатив громади Луганської області, і ми будемо спрямовувати наші зусилля на підтримку громади і далі. Як соціально-відповідальний бізнес ми віримо, що разом зможемо зупинити поширення вірусу та захистити наших громадян. Ми також закликаємо інший бізнес долучатися до цієї ініціативи і зробити свій внесок, щоб область була здатна зупинити поширення хвороби. Адже це можливо лише спільними зусиллями бізнесу, влади і громадян», – підкреслює Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Сайт Луганськогообласного Штабу протидії пандемії STOP COVID-19 є вже третьою платформою створеною за підтримки ДТЕК в обласних Штабах.

«Виклик, якому ми протидіємо сьогодні, вимагає такої міри спільних і згуртованих дій, яких ми не вживали ніколи. У цей самий момент сотні медичних працівників, правоохоронців, рятувальників Луганської області стоять на варті здоров'я громадян та роблять усе необхідне для унеможливлення розповсюдження Covid-19 у регіоні. Проте, говорити, що ми готові стовідсотково, ще передчасно. Саме тому ми звертаємось по допомогу до міжнародних організацій, бізнесу, меценатів та усіх небайдужих громадян. Щоб скоротити шлях від благодійника, волонтера до лікаря й хворого обласною владою створений веб-ресурс STOP COVID-19. На сайті розміщена достовірна та актуальна інформація щодо потреб лікарень у засобах протидії коронавірусу. Закликаю усіх людей доброї волі, бізнесменів, власників та керівників підприємств нашої області, благодійні та громадські організації долучився до спільної боротьби з епідемією! Тільки разом ми переможемо!», – зазначив Сергій Гайдай, голова Луганської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, на початку квітня від Фонду та ДТЕК 30 000 експрес-тестів було направлено в Луганську область.

Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Для цього він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM для допомоги Україні. Фонд Ріната Ахметова придбав для всієї країни 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Вони вже передані до Стабілізаційного фонду, ініційованого Президентом України, і наразі надходять у регіони. Ще в лютому, за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим у країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК