меню

ДТЕК підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом стартапів

ДТЕК підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом стартапів

ДТЕК підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом стартапів, у рамках якого компанія надаватиме свою експертизу та стане індустріальною платформою для пілотування ідей українських інноваторів. Меморандум підписали директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе та директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

«Сьогодні ДТЕК став індустріальним партнером Українського фонду стартапів. Це наша перша співпраця з урядовим фондом. Разом ми будемо розвивати стартап-екосистему та підприємництво, надаючи експертизу та платформу для пілотування рішень, розроблених молодими українськими командами», - сказав Е.Вольпе.

Він наголосив, що фонди - один з пріоритетних напрямків співпраці для Innovation DTEK у 2020 році, адже таке партнерство сприяє формуванню ринку та попиту на інноваційні проекти серед бізнесу в Україні.

За його словами, для ДТЕК важливо шукати інноваційні рішення в Україні і таким чином підтримувати талановиту молодь та вітчизняні стартап-команди. Він також нагадав, що Innovation DTEK нещодавно запустив платформу openinnovation.dtek.com, на якій компанія публікує свої інноваційні запити і шукає команди, ідеї і технології з TRL >5 для їх вирішення.

«Окрім підвищення безпеки, посилення ефективності бізнесу та вирішення екологічних питань, за допомогою інновацій компанія шукає рішення для адаптації до змін в енергетиці, додаткової монетизації традиційних бізнесів, а також створення нових бізнесів, не пов'язаних з енергетикою», - сказав директор з інновацій ДТЕК.

Директор Українського фонду стартапів Павло Карташов зазначив, що ДТЕК - одна з небагатьох компаній, яка не тільки розповідає про інновації, але реально втілює їх у всіх сферах своєї операційної діяльності, від офісів до виробництва.

«Ми цінуємо, коли слова не розходяться з діями, і саме тому раді оголосити про початок нашої вже офіційної співпраці. Впевнений, що наш спільний досвід і об’єднання зусиль принесуть користь усій українській стартап екосистемі, з якою ДТЕК вже тривалий час співпрацює на базі власного інноваційного відділу» -  сказав Павло Карташов.