ДТЕК розпочав переведення регіональних автопарків на електромобілі

ДТЕК20 Грудня 2018

ДТЕК поповнив свій автопарк ще п’ятьма електромобілями Hyundai Ioniq. Три з них будуть спрямовані на енергетичні та вугільні підприємства в Запоріжжі, Дніпрі та Павлограді. Таким чином компанія розпочала електромобілізацію регіональних автопарків.

ДТЕК розпочав переведення регіональних автопарків на електромобілі

Ще два електрокара будуть використовуватися в Києві – разом з іншими сімома автомобілями, перший з яких з’явився на вулицях столиці близько року тому.

«Після успішного тестування електрокарів у Києві, ДТЕК розпочинає заміщення «традиційних» автомобілів більш сучасним та екологічним транспортом у регіонах. Це не лише відсутність шкідливих вихлопів, а й економічна вигода. За одинадцять місяців використання наших перших 7-ми електрокарів сума чистої економії сягнула 223 тис. грн», – зазначив директор з розвитку бізнесу ДТЕК Олександр Селищев.

Тому, окрім поступової закупівлі легкових авто, вже сьогодні ми вивчаємо можливості для використання електробусів для перевезення працівників підприємств.

«Виходячи з європейського досвіду, саме енергетичні компанії стають лідерами розвитку електромобільності. Вони не лише першими переводять свої автопарки на електромобілі, а й розвивають зарядну інфраструктуру, модернізують мережі, інтегрують сучасні програмні рішення контролю та керування. Саме такий шлях стимулювання розвитку електромобільності в Україні обрав для себе ДТЕК», – резюмував Селищев.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?