ДТЕК залучає міжнародну експертизу по боротьбі з коронавірусом (COVID-19)

ДТЕК20 Березень 2020

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко взяв участь в онлайн-зустрічі COVID Action Platform, ініційованій Всесвітнім економічним форумом за підтримки Всесвітньої організації здоров’я. COVID Action Platform має на меті сформувати на міжнародному рівні спільну координацію в діях по боротьбі з коронавірусом.

Учасниками зустрічі стали керівники світових енергетичних компаній, які є членами Всесвітнього економічного форуму. Сьогодні компанії в різних країнах світу мають напрацьований досвід роботи в нових реаліях, який важливо поширювати аби створювати ефективні рішення, впроваджувати кращі практики та швидко налаштовувати бізнес-процеси. Головне завдання – забезпечити безперервність виробництва й відтак функціонування економік.

Наразі ДТЕК є єдиною компанією від України, що долучилася до роботи цієї платформи. Ми уважно вивчаємо міжнародний досвід із мінімізації ризиків поширення інфекції серед працівників та застосовуємо кращі рішення. Це наша відповідальність, як енергетичної компанії, що забезпечує електроенергією мільйони українців та промисловий сектор.

COVID Action Platform створена з ініціативи Всесвітнього економічного форуму за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я. Мета Платформи ВЕФ – об'єднати зусилля в боротьбі з коронавірусом, який несе загрозу для життя і здоров'я людей, а також для економіки багатьох країн. Платформа ВЕФ забезпечить безперервний доступ компаній-членів ВЕФ до надійної інформації та аналізу для оптимальних рішень щодо запобігання поширення вірусу і усунення негативних наслідків.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК