ДТЕК ЕСКО підготував фахівців з енергоаудиту та енергоменеджменту будівель для обленерго

Фахівці підприємств дистрибуції ДТЕК Енерго — Дніпрообленерго, Високовольтні мережі, Донецькобленерго успішно завершили навчання основ енергоаудиту та енергоменеджменту будівель. Здобуті знання навчені працівники будуть застосовувати на своїх підприємствах і надавати якісні консультації про послугу «Енергоаудит» і переваги впровадження системи енергоменеджменту своїм клієнтам.

Навчання основ енергоменеджменту та енергоаудиту будівель і споруд проводилося два дні на базі ДТЕК Дніпрообленерго. Теоретичне і практичне навчання з методології енергоаудиту та побудови системи енергоменеджменту проводив менеджер проектів ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк. За підсумками тренінгу кожен учасник упродовж 2 місяців виконував практичне «домашнє завдання», яке включало в себе розробку заходів з енергоефективності на енергооб’єктах підприємств дистрибуції.

Усі учасники тренінгу успішно захистили свої проекти, які ляжуть в основу Стратегічної програми реалізація заходів енергоефективності на підприємствах дистрибуції ДТЕК Енерго. Навчені співробітники із застосуванням спеціальних приладів і програмного забезпечення зможуть проводити пошук причин втрат енергії (теплової та електро) і розробляти заходи щодо усунення втрат. Перші проекти ДТЕК Дніпрообленерго реалізує вже 2017 року.

«Будинки і споруди — це той кінцевий споживач, на якого треба звертати увагу насамперед, це питання культури енергоспоживання. Потенціал економії в будівлях і спорудах обленерго — це гроші, які краще спрямувати на покращення якості електропостачання споживачів», — зазначає менеджер з управління проектами компанії ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк.

Наступним кроком енергетиків стане створення єдиної бази всіх об’єктів підприємств дистрибуції і створення системи енергоменеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001:2011, який описує підхід підприємства до організації споживання, контролю та ефективного використання енергії. Впровадження такого стандарту до кінця року вже завершиться на столичному підприємстві Київенерго. 2017 року такий самий проект заплановано реалізувати в ДТЕК Дніпрообленерго.

«Система енергоменеджменту дозволить раціональніше використовувати грошові та енергетичні ресурси. Зекономлені кошти ми зможемо спрямовувати в будівництво нових мереж, підвищення надійності електропостачання та покращення сервісу для наших клієнтів», — зазначила директор із розвитку й сервісів підприємств дистрибуції ДТЕК Енерго Аліна Бондаренко на врученні сертифікатів учасникам курсу.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК

Реформа, яка торкнеться кожного.
Що ти про неї знаєш?