Максим Тімченко взяв участь в Energy Action Group - спільній зустрічі ВЕФ і МЕА в онлайн форматі

ДТЕК24 червня 2020

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко взяв участь в онлайн зустрічі Energy Action Group, організованій Всесвітнім економічним форумом і Міжнародним енергетичним агентством. Лідери галузі та високопоставлені політики обговорили під час зустрічі ефективні заходи державного стимулювання енергетичного сектора в різних регіонах в рамках боротьби з COVID-19.

Міжнародне енергетичне агентство представило План сталого відновлення на найближчі три роки, в якому запропоновані заходи для прискорення економічного зростання, створення робочих місць і побудови більш стійких та чистих енергетичних систем. Трьома основними напрямками подолання кризи були визначені: розвиток ВДЕ, модернізація мереж та енергоефективність.

Уряди інтегрували енергетичну політику в плани реагування на економічні потрясіння, викликані кризою COVID-19. Запропонований МЕА план також спрямований на прискорення впровадження сучасних, надійних, чистих технологій та інфраструктури в енергетиці. Для України в цьому контексті важливо продовжити енергетичну реформу, щоб створити ринок електроенергії за європейською моделлю. Це ефективна можливість зробити українську енергетику сучасною, конкурентоспроможною і чистою.
«ДТЕК трансформує свій бізнес, щоб відповідати світовим тенденціям і викликам. Наші інвестиційні пріоритети визначаються метою - стати лідером декарбонізації. Ми переконані, що Україна повинна наслідувати приклад своїх європейських партнерів і дотримуватися довгострокової концепції розвитку енергетики для досягнення Європейського зеленого курсу», - сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Пандемія COVID-19 призвела до глобальної кризи, яка також серйозно відбивається на енергетичному секторі. Енергетика забезпечує перехід до зеленої економіки та має найважливіше значення для відновлення країн після пандемії.

У квітні 2020 року Всесвітній економічний форум оголосив про створення спільноти генеральних директорів Industry Action Groups (IAG). Мета IAG полягає в тому, щоб надати стейкхолдерам і представникам влади інструменти для ухвалення рішень щодо інвестицій, які прискорюють енергетичний перехід та ведуть світ до сталого майбутнього через «Велике Перезавантаження» (Great Reset).

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК