меню

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко підписав заяву Глобального договору ООН про відновлення глобального співробітництва

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко і більше 1 000 керівників компаній з 100 країн світу підписали Заяву лідерів бізнесу про відновлення глобального співробітництва в підтримку Організації Об'єднаних Націй та її головних цілей: мир і безпека, права людини і розвиток. На Форумі приватного сектору ООН, який проходив в рамках 75-ї річниці організації, заяву було представлено генеральному секретарю ООН.

Підкреслюючи важливість взаємодії з бізнесом, Глобальний договір ООН опублікував Заяву лідерів бізнесу про відновлення глобального співробітництва. Цей документ значною мірою заснований на інтерв'ю представників 40 найбільших компаній світу. Вони підкреслили, що прогрес можливий лише за умови, коли підзвітність, відкритість і прозорість розглядаються як пріоритет державними установами та приватними компаніями. Багато з опитаних бізнес-лідерів відзначили – заява із закликом до відновлення глобального співробітництва сьогодні є особливо актуальною. Не лише тому що світ зіткнувся з пандемією коронавирусу, але й через інші виклики, включаючи соціальну несправедливість, економічну невизначеність і зміну клімату.

«Сьогодні дійсно важливо об'єднувати зусилля на всіх рівнях – локальному і глобальному, державного і приватного сектора, місцевих громад і неурядових організацій – для переходу до економічних моделей, в основі яких сталий розвиток. Підписавши Заяву лідерів бізнесу про відновлення глобального співробітництва, ми підкреслюємо нашу відданість цілям сталого розвитку. Дієвим кроком ДТЕК по їх досягненню стала довгострокова ESG-стратегія, яка вибудувана на принципах, які відповідають інтересам суспільства», – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК дотримується принципів сталого розвитку та з 2007 року є учасником Глобального договору ООН.