23,4 млрд грн податків перерахувала Група ДТЕК до державного бюджету в 2019 році, фонд оплати праці становив 14,4 млрд грн

ДТЕК18 Березень 2020

Група ДТЕК в 2019 році сумарно перерахувала до державного бюджету України 23,4 млрд грн податків і зборів, виплати співробітникам у вигляді зарплат склали 14,4 млрд грн. За результатами року в рейтинг «Топ-100 найбільших платників податків України» увійшли 10 компаній Групи ДТЕК.

ДТЕК, як член Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum), поділяє цінності, проголошені в Маніфесті організації в січні 2020 року. Серед головних меседжів Маніфесту – компанії повинні прагнути до добробуту своїх співробітників, а також своєю діяльністю обслуговувати суспільство та підтримувати громади, в яких працюють. Це ті цінності, які поділяє та дотримується ДТЕК протягом всієї своєї діяльності.

«Відповідальні компанії повинні на власному прикладі демонструвати, що головне завдання бізнесу – це внесок в побудову економіки країни та регіонів, розвиток суспільства в цілому. Одним з таких прямих внесків є виплата податків, з яких формується бюджет країни. У 2019 році ДТЕК заплатив до держбюджету 23,4 млрд грн податків. Це – 2,6% від усіх податків, що надійшли до бюджету України за минулий рік і 12,2% від усіх податків, які отримав бюджет від паливно-енергетичного комплексу країни», – сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

З цих 23,4 млрд гривень податків 19,6 млрд було направлено до центрального бюджету та 3,8 млрд грн – до місцевих бюджетів.

У «Топ-100 найбільших платників податків України» за результатами 2019 увійшло 10 компаній Групи ДТЕК: ДТЕК Павлоградвугілля, ДТЕК Нафтогаз, ДТЕК Східенерго, ДТЕК Західенерго, ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Добропіллявугілля, ДТЕК Дніпровські електромережі, Одесаобленерго, ДТЕК Трейдінг, Київобленерго. Дані опубліковані в журналі «Рейтинг».

Крім того, в 2019 році фонд оплати праці Групи ДТЕК склав 14,4 млрд грн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК