150 млн гривень заощадив ДТЕК завдяки цифровій трансформації - Дмитро Осика

ДТЕК07 Липень 2020

150 млн гривень заощадив ДТЕК завдяки цифровій трансформації - Дмитро Осика

Економічний ефект від впровадження у виробничі та адміністративні процеси компанії ДТЕК цифрових технологій склав близько 150 млн гривень за період 2019-2020 років. Про це повідомив керівник програми MODUS з цифрової трансформації ДТЕК Дмитро Осика, демонструючи результати роботи програми.

«Наші минулорічні інвестиції в програму цифрової трансформації вже почали окупатися. З весни минулого року, коли стартувала наша програма, економічний ефект від цифровізації вже склав близько 150 млн гривень - 100 млн в 2019 і 50 млн в 2020-му році. Такі програми - це наш внесок і наші інвестиції в енергонезалежність вітчизняної енергетики, яка зобов'язана пройти шлях цифрової трансформації, щоб стати конкурентоспроможною і відповідати викликам часу», - сказав Д. Осика.

Наприклад, напрямок цифрової логістики продемонстрував свою ефективність майже відразу, і вже до кінця 2019 року п'ятикратно окупив затрати на себе, додав він. «Все це не разова економія, оскільки процеси оптимізовані і тепер вони в такому форматі працюватимуть постійно», - сказав Д. Осика.

Він нагадав, що ДТЕК почав процес цифрової трансформації з проектів в п'яти перших напрямках: цифрові - шахта, ТЕС, логістика, мережі та HR. У 2020 році до проектів першої хвилі додалися ще чотири напрямки другої - цифрові - родовище, аналітика, офіс та закупівлі

«Досягнутий ефект від цифровізації - це ще не максимум, ми бачимо економічний потенціал в наших проектах. Тому будемо продовжувати цифрову трансформацію. У 2021 року ми розширюємося ще на два напрямки - цифровізацію клієнтських послуг та джерел відновлюваної енергетики», - сказав Д. Осика.

Він підкреслив, що глобальна мета - щоб в 2025+ році ДТЕК став цифровим підприємством, де люди і технології ефективно співпрацюють, де налагоджені і оптимізовані всі процеси, та сформовані так звані діджитал-культура і цифровий спосіб мислення.

Детальніше про успіхи та здобутки програми MODUS читайте в ексклюзивному інтерв’ю Дмитра Осики на ain.ua.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Департамент із корпоративних комунікацій
ДТЕК