«Нафтогазвидобування» увійшла в ТОП-3 платників податків України серед підприємств видобувної галузі

ДТЕК11 серпня 2017

ПрАТ «Нафтогазвидобування», видобувний актив ДТЕК Нафтогаз, зайняла 3-те місце за обсягом відрахувань у державний бюджет серед компаній видобувної галузі та 5-те – серед компаній нафтогазового сектору за результатами 6 місяців 2017 р. У загальному рейтингу найбільших платників податків України компанія продовжує займати 13-те місце.

За даними Державної фіскальної служби сума податкових відрахувань «Нафтогазвидобування» в державний бюджет України склала 2 298 млн грн.

«Підприємства нафтогазового сектору генерують третину усіх податкових надходжень у бюджет країни, та динаміка у порівнянні з показниками минулого року значна – збільшення майже на 16 млрд грн з 41,7 до 57,6 млрд грн. Важливу роль у цьому процесі грає газовидобувна галузь, яка має значний потенціал видобутку і постійно прагне робити ще більший вклад у економічну та енергетичну стабільність України. Однак для подальшого розвитку галузі вкрай важливі не лише зусилля газовидобувних компаній, але й всебічна підтримка державних та місцевих органів влади», - прокоментував Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз.

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше