ДТЕК Нафтогаз завершив буріння свердловини № 34 Семиренківського родовища

ДТЕК22 Вересень 2017

На початку вересня 2017 року ДТЕК Нафтогаз завершив буріння свердловини № 34 Семиренківського родовища, яка показала високий добовий дебіт газу в об’ємом 400 тис. куб м і посіла гідне місце у фонді свердловин компанії.

Свердловина № 34 належить до вертикального типу, її глибина становить 5600 м. Вперше буріння проводилося безамбарним методом із відмовою від розміщення промислових відходів на місці проведення робіт, що відповідає найвищим екологічним стандартам. Для буріння використовувався модернізований верстат бурової компанії «Регіон», оснащений системою верхнього приводу Top Drive.

Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз, зазначив: «Запуск чергової високодебітної свердловини демонструє наш вектор розвитку — компанія продовжує інвестувати в буріння глибоких свердловин і освоєння складних гірничо-геологічних ділянок. Для цього ми залучаємо в галузь нові технології та обладнання, розвиваємо ринок бурових і сервісних послуг. Дуже символічно, що «народження» свердловини збіглося з нашим професійним святом — Днем працівника нафтової та газової промисловості — з чим я радий привітати всіх працівників компанії».

Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що розвиває чотири напрями бізнесу в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 75 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосередньо виробничими підприємствами в кожному з напрямів бізнесу керують 4 операційні компанії — ДТЕК Енерго, ДТЕК ВДЕ, ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ЕСКО.

Виробничі показники ДТЕК за 2016 рік: видобуток вугілля сягнув 31,3 млн тонн, видобуток природного газу — 1,6 млрд куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії — 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608,4 млн кВт∙год забезпечила Ботієвська вітрова електростанція; передавання електроенергії мережами — 45,8 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, й отримати докладний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua

Спецпроект: Боротьба за активи на ОРДЛО

Докладніше